Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Aloe Vera

Όπως δείχνει η η ιστορία, οι άνθρωποι καταφεύγουν εδώ και χιλιετίες στους θησαυρούς της φύσης για να γιατρέψουν το σώμα και το πνεύμα τους και για να διατηρηθούν υγιείς.
Η μονόπλευρη ,συχνά βασιζόμενη μόνο στις θερμίδες και τη γεύση , μοντέρνα διατροφή είναι φτωχή σε ζωτικά βιολογικά συστατικά και ευθύνεται για τις περισσότερες ασθένειες της εποχής μας όπως:ασθένειες της καρδιάς και κυκλοφοριακό ,έλκος διαβήτης, μυκητιάσεις,ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και αλλεργίες. Ζήτηση έχουν σήμερα τα τρόφιμα,που δεν περιέχουν μόνο νεκρά συστατικά αλλά ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών στοιχείων που δεν βρίσκονται μέσα στη συνηθισμένη μας διατροφή. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο κρίνος της ερήμου, η Αλόη Βέρα. Γνωρίζουμε σήμερα για την δυναμωτική και αναζωογονητική της δράση ,που ενισχύει το ανοσοποιητικό ,για τις καθαρτικές και αναλγητικές της ιδιότητες. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας τις παγκοσμίως διαδεδομένες ασθένειες της εποχής , φαίνεται να έκανε την εμφάνισή της την κατάλληλη στιγμή και έτσι έγινε δώρο της εποχής μας :το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι εκτεθειμένο σε πολλούς παράγοντες άγχους και έχει ανάγκη από κατευθυνόμενη υποστήριξη για να μπορεί να διεκπεραιώσει τις αμυντικές του λειτουργίες .Η ενεργοποίηση των αντιστάσεων του σώματος είναι από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης για κάθε ασθένεια και γίνεται ακόμη πιο σημαντική λόγω των αυξανομένων επιθέσεων βλαβερών ουσιών και ακτινών από την διατροφή και το περιβάλλον.
Βλαβερές ουσίες που παίρνουμε μέσω της διατροφής ,κατάχρηση φαρμάκων ,ηρεμιστικά,κακή διατροφή λόγω λανθασμένων συνηθειών ,έλλειψη ύπνου, μειωμένη σωματική άσκηση από τη μια και υπερβολική άσκηση από την άλλη,αλλά και αρνητικές σκέψεις ,συμβάλλουν στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια "λαμπερή" υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος .Μόνο εάν καταφέρουμε να αναπτύξουμε μία ασπίδα προστασίας για τα κύτταρά μας με θρεπτικά συστατικά και θετική στάση ζωής μπορούμε να ζήσουμε και να επιζήσουμε τον 21ο αιώνα.
Η Αλόη Βέρα δεν είναι αξεπέραστη μόνο ως ενυδατικό καλλυντικό για την καθημερινή περιποίηση προσώπου. Για όλα τα προβλήματα δέρματος, σε τραυματισμούς , εγκαύματα , ηλιακά εγκαύματα , αλλεργικές αντιδράσεις , ακόμη και σε βλάβες από ακτινοθεραπεία, χρησιμοποιείται τζελ Αλόη Βέρα για την ανάπλαση της επιδερμίδας με μεγάλη επιτυχία.
Ο χυμός Αλόη Βέρα είναι ένα υγρό τρόφιμο, που θρέφει με ιδιαίτερο τρόπο και ενεργοποιεί τις λειτουργίες του σώματος. Το τζελ Αλόη Βέρα με τις πολύπλευρες ιδιότητές του καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση ως προϊόν ομορφιάς και περιποίησης δέρματος.
Το φυτό της Αλόη Βέρα είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης σε μας τους ανθρώπους . Εάν καταλάβουμε τα μηνύματά της και δεχτούμε την προσφορά της , μπορεί να κάνει θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέπτες απο 1/02/2010 free counters