Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ακμή -Αντιμετωπίστε την !

Η ακμή αποτελεί το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα στους εφήβους .Το 85% των εφήβων παρουσιάζουν μια φυσιολογική ακμή ,ένα ποσοστο 15% όμως παρουσιάζει έντονη και ενοχλητική ακμή για την οποία θα χρειαστεί συστηματική θεραπεία . Άνδρες και γυναίκες προσβάλλονται εξίσου απο αυτήν , η ακμή όμως στις γυναίκες εμφανίζεται πολύ νωρίτερα ,πολλές φορές απο την ηλικία των 9-10 ετών. Σε κάθε φύλο ,η ακμή τείνει να υποχωρεί κατά την διάρκεια των 19 ετών , κάποιοι όμως περισσότερο άτυχοι ,βασανίζονται και μέχρι την ηλικία των 35 ετών . Άνω των 40 ετών το 1% των ανδρών και το 5% των γυναικών χρειάζονται προσοχή. Παρά τα μόνιμα σημάδια της ,η ακμή επηρεάζει περισσότερο τη ψυχολογία και αποφέρει χαμηλό αυτοσεβασμό, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη , αν σκεφτεί κανείς ότι παρουσιάζεται κυρίως στην ανασφαλή εφηβική ηλικία.
Τι Προτείνω απο προϊόντα Forever:
Αλόη Βέρα και άλλα φυσικά στοιχεία απο την φύση συνδυάζονται για να καθαρίσουν ,να καταπραϋνουν και να επουλώσουν το δέρμα σας.Ξεκινείστε και κλείστε την μέρα σας με Αλόη και δώστε το τελικό χτύπημα στα σπυράκια και στους ερεθισμούς.
Πρωί
  1. Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπηση της ακμής είναι ο σχολαστικός καθαρισμός .Τα σκληρά σαπούνια και πήλινγκ προσώπου πρέπει να αποφεύγονται .Το Aloe Liquid Soap και Avocado Soap (προϊόντα Forever) είναι και τα δύο αποτελεσματικά καθαριστικά για τα δέρματα με ακμή , αφού δεν δημιουργούν ερεθισμούς και δεν επιβαρύνουν το δέρμα με πρόσθετη λιπαρότητα.
  2. Το ίδιο ισχύει και για το Aloe Fleur de Jouvence Exfoliating cleanser.Δρά γρήγορα και αποτελεσματικά για την απομάκρυνση του μέικαπ ,της σκόνης και των άλλων αόρατων κατάλοιπων στο δέρμα,με ελαφριά σύνθεση και σταθεροποιημένο PH.Θα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο απο λιπαρά δέρματα με ακμή στα οποία συνυπάρχει και αφυδάτωση  είναι ένα ήπιο καθαριστικό αλλά και απολεπιστικό συγχρόνως..
  3. Συνεχίστε την ημέρα σας με το Aloe Activator .Απλώστε το πάνω με βαμβάκι και καθαρίστε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό.Συνεχίστε μέχρι το βαμβάκι να μένει καθαρό.Σταδιακά τα σπυράκια θα "μαραθούν" και θα ρυθμίσετε την λιπαρότητα της επιδερμίδα σας.
  4. Σε περίπτωση που βγείτε έξω στον ήλιο ,μην ξεχάσετε την αντηλιακή σας κρέμα.Το μαύρισμα μπορεί να κρύβει πρόσκαιρα τους ερεθισμούς ,μπορεί όμως να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ευάλωτη επιδερμίδα σας.Το Aloe Sunscreen είναι ιδανικό για να την προστατέψει.
Βράδυ
  1. Μετά τον καθαρισμό σας χρησιμοποιήστε το Aloe Vera Gelly ,το οποίο θα ενυδατώσει,θα θρέψει το δέρμα σας και θα καταπραϋνει τους ερεθισμούς.Εναλλακτικά ή ακόμη και σε συνδιασμό μπορεί να χρησιμοποιήσετε το Aloe Propolis Creme.
  2. Επιπλέον , 1-2 φορές την εβδομάδα μια μάσκα ομορφιάς όπως η Marine Mask με τα θαλάσσια εκχυλίσματα της θα αναζωογονήσει το δέρμα.Μικρή Συμβουλή:Μερικές σταγόνες βιταμινών απο το Alpha-E-Factor στο μείγμα ,θα ενισχύσουν τη μάσκα και τα αποτελέσματά της.

Χτυπήστε την ακμή απο μέσα!
  1. Βοηθήστε το δέρμα σας να αποκτήσει την χαμένη του ομορφιά και φρεσκάδα απο το εσωτερικό του οργανισμού σας .Προσθέστε στην καθημερινότητά σας τον αγνό χυμό της Αλόης , Aloe Vera Gel Forever και ξεκινήστε τη μέρα σας με αυτό.Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα βιταμινών ,μετάλλων,σακχάρων,ενζύμων και αμινοξέων,είναι γνωστός για την επίδρασή του στο συνδετικό ιστό.Θα επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης της επιδερμίδας σας και θα βοηθήσει στην καλύτερη εμφάνιση και υγεία της .Συνεχίστε την μέρα σας με τις ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών Α και Ε για το δέρμα και την ομορφιά της επιδερμίδα σας.Το A-Beta-Care με βιταμίνες Α,Ε και β-καροτίνη ,είναι ένα πανίσχυρο αντιξειδωτικό που βοηθά στην αντιμετώπιση των διαταραχών της επιδερμίδας , επιταχύνοντας την θεραπεία της ακμής.
Μπορεί η ακμή να φαντάζει σαν μόνιμος εφιάλτης μπορεί όμως να αντιμετωπισθεί και να μας απαλλάξει απο την παρουσία της , εύκολα και με φυσικό τρόπο!
Άρθρο απο την Βασιλική Τσολάκη (Καθηγήτρια αισθητικής των ΤΕΙ Αθηνών)

Επικοινωνήστε μαζί μας και λύστε όλες τις απορίες σας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης birginian@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6984006409
Ή ΚΑΝΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΕΔΩ
Ζητήστε πληροφορίες για την Υπηρεσία Έξυπνου Καταναλωτή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστηση του να καταλάβει το blog σας. Τα παραπάνω άρθρα είναι αρκετά εξαιρετική, και πραγματικά απολαμβάνουν την ανάγνωση blog σας και τα σημεία που έχετε εκφράσει. Μου αρέσει πολύ να εμφανιστεί ξανά σε μια τυπική βάση, μετά την πολύ περισσότερο στο πλαίσιο του θέματος. Ευχαριστίες για τη διανομή ... κρατήσει γράψιμο!

Επισκέπτες απο 1/02/2010 free counters